sábado, 25 de octubre de 2008

Superga, una bella storia


Deixeu-me q us expliqui una bonica història q porto temps que us vull explicar i que ara que ja hi he estat ho puc fer.
Corria l'any 1949 i un equip de futbol maravellava al Món. Aquest equip es deia Torino F.C.
El Torino, portava 5 lligues guanyades a Itàlia de manera consecutiva i el que es més fort, tota la selecció nacional italiana estava formada per jugadors unicament del Torino. Tothom estava atent als moviments d'aquell increible equip, que se'l creia insuperable. Degut a això, s'havia pactat que a l'any següent al 1950, començaria a disputar-se la Copa d'Europa, per poder comparar el potencial dels equips de diferents països, ja que a alguns com el Torino, la competició domèstica els havia quedat petita. Però sobretot, s'havia decidit crear la Copa d'Europa (actual Champions) pq només hi havia un equip que era capaç de fer ombra al Torino, un equip que tenia el suport de tot un govern i una dictadura, aquest no era un altre que el Real Madrid C.F. aquests eren els únics que en aquells temps podien ser capaços de frenar al Grande Torino.
Així doncs, tornant al 1949, el 4 de Maig d'aquell any l'equip del Torino tornava de disputar un amistós a Lisboa, a la tornada a l'avio viatjava tot l'equip, el cos tècnic i els periodistes més famosos de tota itàlia.
Aquella nit, l'avió va tenir molts problemes i es va acabar estavellant a la montanya de Superga, al costat de la Basílica que hi ha adalt de la montanya, a molts pocs quilometres de la ciutat de Torino, quan just estaven apunt d'arribar. A la tragedia van morir tots els jugadors, tot el cos tècnic i tots els periodistes que acompanyaven a l'equip ( que eren molt famosos a tota itàlia).
Aquella tragedia va compungir el món sencer i sobretot a Itàlia, però si hi ha una ciutat que va quedar enfonsada va ser Torino, el dia del funeral diuen que va sortir al carrer el nombre més gran de gent que ha sortit mai a Torino per sobre de manifestacions, etc i això que Torino tenia ménys de la meitat de la població que té ara.
Desde llavors a aquell equip se'l coneix com "ELS INVENCIBLES".
El Torino C.F. desde llavors mai ha tornat a ser el q va ser, aaquella tragedia els va enfonsar i han estat apunt de desapareixer varies vegades, però ja no és un equip campió com ho va ser. Ara, tot just, el Torino ha tornat a primera divisió. Si algo té aquest equip és una afició fidel, a Torino es diu que un bon Torinés ho és, el dia que és del Torino. Fer-se la idea de com aquesta tragedia ha marcat a la ciutat i de com als Torinesos els ha arribat adins, és molt difícil.
Cada 4 Maig milers de persones pujen a Superga per rendir homenatge "als caiguts", als "invencibles"...
Jo sempre he estat de la Juventus de Turín, pq no coneixia aquesta història...però reconec que crec q m'stic canviant de bàndol. La Juve va aprofitar aquella tragedia per convertir-se en el millor equip de Torino, i després esdevingué el millor equip de tota Itàlia. I encara avuí, és l'equip amb més lligues i copes de tota Itàlia. La rivalitat és increible, i aquest diumenge 26 d'Octubre s'enfronten a la lliga...tot apunta a que guanyarà la Juve...
Aquí, passa una cosa molt curiosa. La Juve és l'equip amb més seguidors a tota Itàlia, però a la ciutat, a la seva ciutat, l'equip petit que és el Torino, té més seguidors. Us podeu imaginar a l'Espanyol amb més seguidors a BCN que el barça? Si, és un fenómen molt extrany, que crec que es dona només aquí i a Manchester.
Bé, no m'enrotllo més...només comentar-vos un detall molt important, les 5 primeres edicions de la Copa d'Europa, que es va inagurar l'any següent de la tragèdia, les va guanyar el Madrid.
Us adjunto unes foto del monument que hi ha, just en el lloc on es va estavellar l'avió, darrera de la Basílica.
Disfruteu!
Petons per tots!

5 comentarios:

Loli Jackson dijo...

Pastisset, et trobo a faltar!!

Núria dijo...

Quina història més tràgica... però també bonica alhora!

Que vagi bé! Muaaaa!

ToLa dijo...

jo, q triste no? yo no la habia oido nunca esa historia..

en vez d contarnos tus aventuras y alegrias.. nos cuentas las tragedias q aprendes? aii..

tenemos q hablar.. t exo d menos ;(


mil besos**

Noelia dijo...

gracies per pasar per el meu blog, no m'ho pensaria mai que alguna persona que així estat al esplai el drop amb trobaría per la red! petonssssssssssss

Adri dijo...

Molt amo Hervas! Ets un gran